Un nou studiu confirma reticenta companiilor fata de Windows 8

de: Alexandru Puiu
17 10. 2012

Cu totii stim ca organizatiile guvernamentale, bancile sau companiile de diverse dimensiuni au o adversiune in a schimba sistemul de operare pe care isi desfasoara activitatea. In cazul lui Windows 8 insa, aceasta se pare ca e mai mare ca niciodata.

Modificari precum eliminarea butonul de start si integrarea unei interfete Metro necesita o perioada de adaptare destul de mare pe care prea putine companii isi permit sa o aloce, cel putin acesta este tonul general publicat zilele trecute in Wall Street Journal.

Realizat de Forrester Research, studiul releva ca doar 33% dintre companii planifica sau au in vedere o tranzitie la Windows 8 la un moment dat in timp ce 10% au afirmat ca vor sari cu siguranta aceasta iteratie a sistemului de operare Microsoft. 47 procente dintre cei intervievati nu au avut inca in vedere noul sistem de operare. Daca aceste cifre vi se par optimiste, urmariti cu atentie procentele aferente aceluiasi test realizat inaintea lansarii lui Windows 7 in 2009. Pe atunci 66% dintre companii isi doreau sa treaca la Windows 7 si doar 1% isi doreau sa sara respectiva iteratie a Windows-ului. La intrebarea daca au avut in vedere Windows 7, 27% dintre cei intervievati au raspuns ca nu.

Exista doua interpretari ale acestui studiu. Versiunea pesimista este ca Windows 8 vine cu prea multe schimbari si prea putine dintre ele bune iar varianta optimista este ca utilizatorii sunt foarte multumiti de Windows 7. Avand in vedere ca in 2008 – 2009  foarte multi se chinuiau cu Windows Vista si erau dispusi sa faca trecerea catre orice alt sistem de operare, sunt foarte mari sanse ca Windows 7 sa fi adunat suficient de multi fani care nu mai vor sa „riste un probabil esec” Microsoft.